• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter / Chokoladebudding

Chokoladebudding

Her er en dejlig dessert: Chokoladebudding. Den er ikke svær at lave, men husk at den skal stå afkølet et stykke tid efter den er lavet, så lav den om eftermiddagen, hvis du skal bruge den om aftenen.

Til 4 personer.

Ingredienser:
5 blade husblas
100 g chokolade
1 spsk kakao
½ l mælk
2 æg
1 spsk sukker
1 dl piskefløde
50 g hasselflager

Fremgangsmåde:

  1. Læg husblasen i koldt vand i 10 minutter.
  2. Bræk chokoladen i stykker og kom dem i en gryde med lidt vand. Smelt chokoladen ved meget svag varme, mens du rører i den.
  3. Rør kakao i og tilsæt mælken lidt ad gangen. Bring det hele i kog, mens du stadig rører.
  4. Tag gryden fra varmen. Tag husblasen op af vandet og kom den direkte i den varme chokoladeblanding, mens du rører i den.
  5. Skil æggeblommerne fra hviderne, og pisk æggeblommerne sammen med sukkeret. Pisk det herefter i chokoladeblandingen.
  6. Pisk æggehviderne stive og derefter piskefløden.
  7. Når chokolademassen er så tyk, at det minder om creme, røres de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i og derefter flødeskummet.
  8. Kom buddingen i en skål og stil den i køleskabet til den er stiv. Pynt med hasselflager eller lidt flødeskum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind