• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter / Æbletrifli

Æbletrifli

Rigtig lækker dessert, som kan laves lige velsmagende hele året rundt

Ingredienser

Æblegrød

400 g æbler
50-100 g sukker
3/4 dl vand

Vanillecreme

2 stk pasteuriserede æggeblommer
1 spsk sukker
1 spsk maizena
1 spsk vanillesukker
1 dl piskefløde
2 dl letmælk

100 g makroner
3/4 dl madeira
1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Klargøring og tilberedning af æblegrød

Æblerne skrælles deles i kvarte og befries for kerner. Hver kvarte deles i 3 stykker og lægges i en gryde med ca 50 g sukker og vand. Det koges ved jævn varme til det hele er en grov grød. Hvis grøden stadig er lidt for syrlig, når den er kogt færdig, smag da til med mere sukker.
Kom grøden over i en skål, drys lidt sukker henover, så grøden ikke danner “skind”.
Grøden stilles på køl ind til den skal bruges.

Klargøring og tilberedning af vanillecreme

Rør æggeblommer sammen med sukker, maizena og vanillesukker i en gryde. Piskefløde og mælk tilsættes og koges op under konstant omrøring. Det må ikke koges for længe da æggeblommerne ellers vil stivne.
Cremen stilles til afkøling i køleskabet.

Tilberedning af trifli

Knus makronerne groft og hæld evt. lidt madeira over.
Pisk 1 dl fløde til flødeskum. Vend den piskede flødeskum i den afkølede vanillecreme.

Byg triflien op på følgende måde

Kom makroner i bunden af en skål eller et glas. Derpå æblegrød og så vanille-flødecreme.
Gentag med et lag mere, afhængig af hvordan triflien anrettes.
Stilles på køl indtil servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind