• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Dagens måltider / Frokost / Pålæg / Hjemmelavet leverpostej

Hjemmelavet leverpostej

En af de store klassikere, er leverpostej. Her kan du se en opskrift på en hjemmelavet klassisk leverpostej. Opskriften giver ca. 5-6 forme á 2½-3 dl pr. stk.

Ingredienser

50 g smør eller andefedt
50 g mel
1 dl mælk
2½ dl bouillon
1 æg
1 løg
1 fed hvidløg
bladene af 2-3 kviste timian
½ tsk stødt allehåndefrø
4-5 ansjosfileter (de søde i lage)
2-3 tsk salt
½ tsk kværnet sort peber
300 g finthakket svinelever
200 g finthakket spæk
eller en dybfrossen rulle med blandet lever og spæk
tynde baconskiver eller laurbærblade

Sådan laver du hjemmelavet leverpostej

Bag fedtstof, mel, mælk og suppe sammen i en gryde over moderat blus. Skru ned og bag det godt igennem. Køl opbagningen af i køleskabet.

Kør æg, løg, hvidløg, timian, allehånde, ansjoser og opbagningen i foodprocessoren. Hæld det i en skål og bland det omhyggeligt med lever og spæk. Fyld farsen i små folieforme. Læg en skive bacon eller et laurbærblad oven på hver portion. Bag én af leverpostejerne og frys evt. resten. Bag leverpostejen i vandbad i ovnen ved 170° (almindelig ovnvarme). Bag den i 35-40 min.

De leverpostejer der ikke skal bages med det samme pakkes omhyggeligt hver for sig og stilles i fryseren. Opbevar dem højst 3 mdr. i fryseren. Når de skal bages skal de ikke optøs før de sættes i ovnen. En dybfrossen leverpostej skal bages i 55 min.

Tips

Hvis der bruges dybfrossen hakket lever og spæk skal blandingen først optøs i ca. 18 timer i køleskabet.
Leverpostejsfarsen kan selvfølgelig også bages som én stor form. Beregn da en bagetid på 3 kvarter til 1 time (alt efter hvor høj formen er), i vandbad, ved 170° almindelig ovnvarme
Ansjoser i leverpostej er en gammel og god skik og giver en meget velsmagende postej. Men de kan sagtens udelades.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind