Her er opskriften på en dejlig flæskerullepølse, som er god at skære ud og komme på rugbrød m.m. Du får én god flæskerullepølse med denne opskrift.
Ingredienser
ca. 1½ kg svineslag
3 spsk groft salt
1 spsk sukker
1 løg
½ spsk groft salt
4 tsk stødt allehånde
½ tsk stødt nellike
4-5 tsk friskkværnet sort peber
ca. 150 g istandgjorte suppeurter som løg, gulerod og selleri
1 kvist timian
1 laurbærblad
Sådan laver du en hjemmelavet flæskerullepølse
Få slagteren til at gøre slaget i stand (den store sene og lidt af fedtet skal fjernes).
Bland salt og sukker. Læg slaget i en plastikpose og fordel salt og sukker over begge sider af slaget. Luk posen til og læg den i et fad. Sæt det i køleskabet i et døgns tid. Vend posen flere gange undervejs.
Skyl slaget i koldt vand og dup det tørt. Bank det så fladt som muligt, eller flæk den tykkeste del og læg det afskårne stykke over de tyndeste partier af slaget. Pil løget og hak det meget fint. Bland salt, krydderier og løg og fordel det jævnt over slaget. Rul det stramt sammen til en roulade og hold den sammen med kødnåle. Snør rullepølsen med bomuldssnor og bind for den. Fjern nålene.
Læg rullepølsen i en gryde og hæld vand ved til det dækker. Bring den i kog og skum for urenheder. Tilsæt suppeurter, timian og laurbærblad og lad rullepølsen simre blidt i 2 timer. Tag gryden af blusset og lad rullepølsen trække i suppen i ½ time. Sørg for at gryden står køligt og dæk gryden med et rent viskestykke.
Tag rullepølsen op og læg den i pres i en rullepølsepresse. Eller læg den i en sandkageform beklædt med plastfilm. Dæk med plastfilm og stil en anden sandkageform med noget tungt i oven på. Stil rullepølsen med pres i køleskabet til næste dag.
En rullepølse af et helt svineslag er ofte mere end man har brug for. Til gengæld kan den deles i mindre stykker og opbevares op til tre måneder i fryseren. Tø altid rullepølse op i køleskabet.
Skriv et svar