Opskriften på croquetter med flødepeberrod er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
250 g hakket svinekød
125 g hakket oksekød
125 g hakket kalvekød
ca. 50 g rasp
2 æg
6 spsk hakket persille
Salt og peber
1 knsp knust rosmarin
1 knsp tørret estragon
1 spsk mel
ca. 100 g smør
2½ dl piskefløde
1-2 poser revet peberrod eller ca. 10 cm peberrod, friskrevet
Fremgangsmåde
Kødet, der gerne må være finthakket, røres sammen med æg, rasp og persille til en fast fars, der smages til med krydderier og krydderurter.
Lad farsen hvile køligt i ca. ½ time.
Fløden piskes til skum, blandes med den revne peberrod efter smag og sættes i køleskabet.
Farsen trilles til croquetter med melede hænder og steges i nøddebrunt smør, til de er gyldenbrune over det hele.
Serveres med peberrodsfløden og sigte- eller surbrød med smør.
Skriv et svar