Her er opskriften på æbleflæsk. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
20 skiver stegeflæsk
6 store æbler
ca. 1 spsk sukker (afhængig af hvor søde æblerne er)
salt
Fremgangsmåde
Flæsket drysses med salt og stilles til side ca. ½ time.
Æblerne pudses, skæres i kvarter, kernehuset fjernes, og de skæres i tyndere både, hvorefter de kommes i en tykbundet gryde.
Flæsket tørres med køkkenrulle og steges sprødt på en tør pande ved middel varme.
Efterhånden som fedtet smelter af, hældes det over æblerne, der sættes på svagt blus og koges i fedtet.
Når flæsket er sprødt lægges det på serveringsfad og holdes varmt, til alle skiverne er stegte og æblerne efterhånden møre.
Æblerne smages til med sukker og anbringes ved siden af flæsket.
Serveres varmt eller lunt med groft rugbrød til.
Variation:
Istedet for at stege flæsket på en pande, kan man lægge det i bradepanden i ovnen ved ca. 150 grader i omkring en time. Fedtet hældes fra efterhånden.
Skriv et svar