• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Bageopskrifter / Uden ovn / Dej til pandekager

Dej til pandekager

Her har du grundopskriften på dejen til pandekager. Du får dej til ca. 12 pandekager med denne opskrift.

Ingredienser

100 g hvedemel
2 æg
2½ dl mælk
25 g smør
vegetabilsk olie (til stegningen)
Salt

 

Fremgangsmåde

Sigt melet i en skål, tilsæt æg og 3-4 spsk af mælken og bland det hele godt. Tilsæt lidt efter lidt resten af mælken, så der dannes en flydende dej. Smelt smørret over vandbad, lad det køle næsten helt af og hæld det i dejen. Krydr med salt og pisk et par minutter med et lille piskeris og lad herefter dejen hvilke i mindst 1 time.

Pensl bunden af en stegepande med olie og varm den op. Hæld 2 spsk dej i panden og vip den, så dejen fordeler sig jævnt på overfladen. Bag i 3-4 minutter til undersiden er fast og gyldenbrun. Vend pandekagen med en paletkniv eller spatel og bag den anden side i 2 minutter, til den er gylden.

Lad pandekagen glide af panden og over på en tallerken. Dæk tallerkenen med staniol, så pandekagerne holdes varme. Gentag processen, til al dejen er brugt.

Tip: Hvis man ønsker søde pandekager, erstattes saltet med sukker istedet for.

 

Her kan du se mange flere opskrifter på pandekager.

VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad
  • Hvad er bagepulver?
  • Krydderurte-fiskefrikadeller

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du
  • Jonas til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Grethe idel til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2021 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind