Her er en rigtig god opskrift på et hjemmebagt rugbrød. Opskriften giver 2 rugbrød á 1½ liter.
Ingredienser
2 dl grahamsmel
3 dl sigtemel
1 dl havregryn
1½ dl hvedeklid
1 2/3 dl groft rugmel
1½ dl knækkede rugkerner
1 dl sesamfrø
1½ dl hørfrø
4 dl hvedemel
2 tsk salt
4 tsk natron
1/4 dl sirup
1 liter kærmemælk
Fremgangsmåde
Bland alle de tørre dele i en stor skål eller gryde.
Rør kærmemælken og siruppen i og rør eller pisk dejen godt sammen.
Kom dejen i to godt smurte forme.
Drys evt. overfladen med lidt frø eller bløde kerner.
Bag brødene på den næstnederste rille i en 175 grader varm ovn.
Bagetiden er ca. 1 3/4 time.
Læg alufolie over de sidste 3/4 time, hvis brødene bliver for mørke.
Lad brødene køle af på en bagerist.
Kan fryses (er nemmest at skære i skiver, hvis de har været frosset).
Skriv et svar