• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Bageopskrifter / Kageopskrifter / Wienerbrødskringle

Wienerbrødskringle

Her er opskriften på en meget lækker wienerbrødskringle. Du får 2 stænger eller 1 kringle med denne opskrift.

Ingredienser

100 g marcipan
100 g smør
100 g sukker
1 æg
1 portion wienerbrødsdej
50 g rosiner
50 g hakket sukat
1 æg
25 g hakkede mandler
25 g sukker

Sådan bager du en wienerbrødskringle

Rør marcipan, smør sukker og æg sammen til en homogen masse. Rul dejen ud til én meget lang strimmel der er ca. 25 cm bred. Læg dejen hen over en bageplade med bagepapir og fordel marcipanmassen i en bred bane på midten af dejen. Drys med rosiner og sukat. Fold siderne af dejen ind over fyldet uden at de lukker helt til. Form forsigtigt den fyldte dejstrimmel til en kringle der fylder hele bagepladen.

Tænd ovnen på 225° almindelig ovnvarme. Pensl kringlen med æg og lad den hæve 30 min. Pensl én gang til og drys med mandler og sukker. Bag kringlen midt i ovnen i ca. 20 min. Køl kringlen af på en bagerist.

Tips

Dejen kan deles i to-tre stykker og bages som wienerbrødsstænger istedet for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind