• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Bageopskrifter / Kageopskrifter / Rabarber-jordbærmedaljer

Rabarber-jordbærmedaljer

Her er opskriften på nogle medaljer med rabarber og jordbær. Opskriften giver 12 stk. medaljer.

Ingredienser

Dej

150 g mel
1 knsp hjortetaksalt
75 g sukker
100 g smør
1 æggeblomme
2 spsk fløde

Creme

2½ dl vanillecreme
1½ dl piskefløde

Fyld

1 dl vand
100 g sukker
200 g rabarber
50 g jordbær
3 blade husblas

Fremgangsmåde

Bland mel, hjortetaksalt og sukker. Smuldr smørret heri og saml dejen med æggeblommen, der er rørt sammen med fløde. Rul dejen ud på et melet bord og stik 12 bunde ud med en stor udstiksform eller en tekop. Bag dem på midterste rille ved 180 grader i 6-8 minutter. Køl af.

Bring vand og sukker i kog og lad det koge for kraftigt blus uden låg i 2-3 minutter. Skær rabarberne i små stykker og kom dem i. Bring dem i kog under låg og lad dem koge i 3 minutter.

Tag gryden af ilden og kom jordbærrene i. Lad det trække i 5 minutter. Udblød husblasen i koldt vand 3-4 minutter og vrid den fri for vand. Tag fyldet op på en tallerken og smelt husblasen i saften.

Bland vanillecreme og fløde og sprøjt en kant ud på hver bund. Fordel jordbær og rabarber i midten. Kom saften på, lige inden den stivner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind