Her er opskriften på nogle medaljer med rabarber og jordbær. Opskriften giver 12 stk. medaljer.
Ingredienser
Dej
150 g mel
1 knsp hjortetaksalt
75 g sukker
100 g smør
1 æggeblomme
2 spsk fløde
Creme
2½ dl vanillecreme
1½ dl piskefløde
Fyld
1 dl vand
100 g sukker
200 g rabarber
50 g jordbær
3 blade husblas
Fremgangsmåde
Bland mel, hjortetaksalt og sukker. Smuldr smørret heri og saml dejen med æggeblommen, der er rørt sammen med fløde. Rul dejen ud på et melet bord og stik 12 bunde ud med en stor udstiksform eller en tekop. Bag dem på midterste rille ved 180 grader i 6-8 minutter. Køl af.
Bring vand og sukker i kog og lad det koge for kraftigt blus uden låg i 2-3 minutter. Skær rabarberne i små stykker og kom dem i. Bring dem i kog under låg og lad dem koge i 3 minutter.
Tag gryden af ilden og kom jordbærrene i. Lad det trække i 5 minutter. Udblød husblasen i koldt vand 3-4 minutter og vrid den fri for vand. Tag fyldet op på en tallerken og smelt husblasen i saften.
Bland vanillecreme og fløde og sprøjt en kant ud på hver bund. Fordel jordbær og rabarber i midten. Kom saften på, lige inden den stivner.
Skriv et svar