Her er opskriften på en lækker kiwitærte.
Ingredienser
Dej
125 g mel
50 g sukker
75 g smør
1 æg
Fyld
2½ dl vanillecreme
2½ dl piskefløde
8 kiwifrugter
1 dl æblegele
Fremgangsmåde
Bland mel og sukker og smuldr smørret heri. Saml dejen med ægget. Lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud på et let melet bord til 26 cm i diameter og tryk med fingrene hele vejen rundt, så der dannes en kant. Bag bunden på midterste rille ved 190 grader i ca. 18 minutter. Køl den af. Pisk fløden og bland den med cremen. Fyld det i bunden.
Skræl derpå kiwifrugterne, husk at gemme to til pynt. Skær de andre i terninger. Smelt geleen i en lille gryde, pisk, til den får en flydende konsistens, lad den køle af og vend kiwiterningerne i den. Bred det over cremen.
Skær de 2 kiwifrugter i både og læg dem hele vejen rundt i kanten.
Skriv et svar