Her er opskriften på nogle dejlig friske jordbærtærter. Du får 8 jordbærkager med denne opskrift.
Ingredienser
Dej
125 g mel
75 g smør
1 æggeblomme
50 g sukker
2 spsk kaffefløde
25 g hakkede mandler
Fyld
25 g chokolade
2½ dl piskefløde
200 g friske jordbær
1 dl rønnebærgele
Fremgangsmåde
Smuldr smørret i melet og tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt, til dejen er let og glat. del den derefter i 8 stykker og beklæd 8 velsmurte forme, ca. 8 cm i diameter, med den.
Bag tærterne på næstnederste ovnrille ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Løs dem forsigtigt, tag dem ud af formene og stil dem på en rist. kom lidt chokolade i bundene, mens de endnu er varme, og glat det rundt i bunden med bagsiden af en teske.
Skær jordbærrene i både. Varm geleen i en lille gryde, pisk, til den samler sig og får en flydende konsistens. Vend jordbærrene i geleen. Når bundene er kolde, fyldes de med flødeskum og jordbær.
Skriv et svar