Man kan lave mange slags lagkager. Her er opskriften på en lagkage med hindbær. Hindbærlagkagen er inspireret fra Frankrig.
Ingredienser
Dej
125 g smør
100 g sukker
2 hele æg
50 g finthakket pomeranskal
100 g ristede hakkede mandler
125 g mel
½ tsk bagepulver
Fyld
2½ dl piskefløde
Lidt sukker
200 g friske hindbær
Pynt
100 g mørk chokolade
50 g hindbær
Fremgangsmåde
Smør og sukker røres sammen. Æggene røres i ét ad gangen, og mandler og pomeransskal røres i. Bland mel og bagepulver og rør det forsigtigt i til sidst. Fordel dejen i 2 velsmurte lagkageforme og bag dem på næstnederste rille ved 180 grader i 15-20 minutter.
Pisk fløden, smag den til med lidt sukker og vend hindbærrene i. Læg fyldet imellem bundene.
Bræk chokoladen i stykker i en skål og stil den over vandbad. Smelt den ved svag varme og overtræk kagen. Pynt med hindbær og evt. en kant af flødeskum.
Skriv et svar