Her er opskriften på den dejlige frankfurterkrans. Opskriften giver nok kage til 4 personer.
Ingredienser
200 g smør
200 g sukker
2½ tsk vanillesukker
3 æg
1 spsk rom
saft og reven skal af ½ citron
150 g hvedemel
3 tsk bagepulver
2 dl kartoffelmel
Til fyld og pynt:
250 g smør
2½ dl flormelis
3 tsk vanillesukker
2 æggeblommer
50 g hakkede og ristede mandler
Fremgangsmåde
Rør smør, sukker, vanillesukker, æg, rom, citronsaft og citronskal let og luftigt.
Bland hvedemel, bagepulver og kartoffelmel sammen og rør det i dejen lidt efter lidt.
Hæld dejen i en smurt randform og bag kagen ved 175 grader i ca. 1 time.
Vend den ud og del i tre eller fire “bunde”, dvs. du skal skære den over vandret !!
Rør smør, flormelis og vanillesukker blødt. Tilsæt æggeblommerne. Læg bundene sammen med smørcremen og smør den ligeledes på kagens top og sider.
Pynt med hakkede, ristede mandler. Sprøjt klatter af smørcreme på kagen og sæt et coctailbær i hver.
Skriv et svar