• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Bageopskrifter / Kageopskrifter / Flagekage

Flagekage

Her er opskriften på en flagekage. Du kan erstatte femkornsflagerne med andre flager som f.eks. hirseflager, boghvedeflager eller havregryn. Opskriften er beregnet til 2 personer.

Ingredienser

1½ dl hvedemel
3 spsk kakaopulver
1 tsk st. kardemomme
1 tsk bagepulver
6 æggeblommer
4 spsk rørsukker
Kornene fra ½ stang vanille
1 dl femkornsflager
2 tsk smør
2 spsk ahornsirup
½ dl rismælk (eller alm. mælk)

Tilbehør

Evt. frisk frugt
1 kvist mynte

Sådan laver du en flagekage

Forvarm ovnen til 170 grader.

Vend mel, kakaopulver, kardemomme og bagepulver sammen i en skål. Pisk æggeblommerne med sukker og vanillekorn i en anden skål. Rist flagerne i smør på en pande, indtil de begynder at tage farve, og hæld derefter siruppen over og lad det simre en smule.

Lad flagerne køle af, vend forsigtigt melblandingen og flagerne sammen med æggemassen og rør til sidst rismælken i.

Hæld dejen i en smurt form og bag den på midterste rille i ovnen i ca. 20 min.

Nyd evt. kagen med lidt frisk frugt og en kvist mynte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind