Her er opskriften på en flagekage. Du kan erstatte femkornsflagerne med andre flager som f.eks. hirseflager, boghvedeflager eller havregryn. Opskriften er beregnet til 2 personer.
Ingredienser
1½ dl hvedemel
3 spsk kakaopulver
1 tsk st. kardemomme
1 tsk bagepulver
6 æggeblommer
4 spsk rørsukker
Kornene fra ½ stang vanille
1 dl femkornsflager
2 tsk smør
2 spsk ahornsirup
½ dl rismælk (eller alm. mælk)
Tilbehør
Evt. frisk frugt
1 kvist mynte
Sådan laver du en flagekage
Forvarm ovnen til 170 grader.
Vend mel, kakaopulver, kardemomme og bagepulver sammen i en skål. Pisk æggeblommerne med sukker og vanillekorn i en anden skål. Rist flagerne i smør på en pande, indtil de begynder at tage farve, og hæld derefter siruppen over og lad det simre en smule.
Lad flagerne køle af, vend forsigtigt melblandingen og flagerne sammen med æggemassen og rør til sidst rismælken i.
Hæld dejen i en smurt form og bag den på midterste rille i ovnen i ca. 20 min.
Nyd evt. kagen med lidt frisk frugt og en kvist mynte.
Skriv et svar