Her er opskriften på et hjemmebagt knækbrød med svedjerug og birkes. De blå birkes tilfører det sprøde knækbrød et godt bid og pynter også. Knækbrødet smager dejligt til ost og det er en også en god snack. Du får ca. 45 knækbrød med denne opskrift.
Ingredienser
200 g svedjerugmel (alm. rugmel kan også bruges)
100 g hvedemel
100 g havregryn
1 tsk bagepulver
1½ tsk fint havsalt
1½ dl koldt vand
1½ dl olivenolie
Blå birkes til drys
Sådan bager du et hjemmebagt knækbrød med rugmel og birkes
Bland alle tørre dele. Tilsæt vand og olie og ælt dejen sammen. Rul dejen ryndt ud mellem to stykker bagepapir. Tag det øverste lag bagepapir af og drys med masser af birkes – et par tag med kagerullen får birkeslaget til at hænge fast. Skær ud i firkanter – ca. 5×5 cm og løft stykkerne med en paletkniv over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag knækbrødet ved 180 grader i ca. 35 minutter.
Skriv et svar