• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Bageopskrifter / Brød / Knækbrød med svedjerug og birkes

Knækbrød med svedjerug og birkes

Her er opskriften på et hjemmebagt knækbrød med svedjerug og birkes. De blå birkes tilfører det sprøde knækbrød et godt bid og pynter også. Knækbrødet smager dejligt til ost og det er en også en god snack. Du får ca. 45 knækbrød med denne opskrift.

Ingredienser

200 g svedjerugmel (alm. rugmel kan også bruges)
100 g hvedemel
100 g havregryn
1 tsk bagepulver
1½ tsk fint havsalt
1½ dl koldt vand
1½ dl olivenolie
Blå birkes til drys

Sådan bager du et hjemmebagt knækbrød med rugmel og birkes

Bland alle tørre dele. Tilsæt vand og olie og ælt dejen sammen. Rul dejen ryndt ud mellem to stykker bagepapir. Tag det øverste lag bagepapir af og drys med masser af birkes – et par tag med kagerullen får birkeslaget til at hænge fast. Skær ud i firkanter – ca. 5×5 cm og løft stykkerne med en paletkniv over på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag knækbrødet ved 180 grader i ca. 35 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind