• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Bageopskrifter / Brød / Ciabattabrød

Ciabattabrød

Her er opskriften på et ciabattabrød. Du får 1 stort eller 2 små ciabattabrød med denne opskrift.

Ingredienser

3 dl håndvarmt vand
5-10 g gær
1 tsk salt
200 g italiensk pizzamel
1 tsk fint salt
½ dl jomfruolivenolie
50 g durummel
ca. 250 g italiensk pizzamel

Sådan bager du et hjemmelavet ciabattabrød

Kom vand, gær og salt i en stor dejskål og rør det. Tilsæt mel – hold dejskålen skråt og slå dejen blank og smidig med en grydeske. Fortsæt med at slå i dejen i yderligere 4-5 min. Dæk skålen til og stil dejen til hævning på et lunet sted i 3-4 timer. Eller indtil den er hævet til mindst tredobbelt størrelse.

Slå dejen ned og tilsæt salt, olie og durummel. Tilsæt ⅔ af pizzamelet. Rør så længe dejen er blød og ælt derefter. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Skrab dejen ud på bordet og ælt grundigt og længe til den er sej og blank og stadig en anelse klistret. Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse (1½-2 timer) på et lunt sted.

Læg bagepapir på en bageplade. Drys mel på bagepapiret og drys mel på dejen rundt i kanten af skålen. Skrab forsigtigt dejen fri af skålen med en dejmåne eller kniv. Skrab/skub hele dejportionen ud på bagepapiret. Drys en stribe mel tværs over dejhvælvingen og del forsigtigt dejen i melstriben med dejmånen eller kniven. Skub de to portioner fra hinanden. Pas på ikke at klemme luft ud af dejen, jo mere forsigtig man er, desto luftigere bliver de færdige ciabattabrød. Drys brødene med lidt mel, dæk dem til og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 250° almindelig ovnvarme. Rids brødene med en skarp kniv, pensl dem med vand eller brug en forstøver. Skru ned på 225° og sæt dem i ovnen sådan at overfladen af brødene er midt i ovnen. Bag brødene i ca. 30 min. og sprøjt lidt vand på dem et par gange undervejs. Køl brødet af på en bagerist.

Tips

Ciabattadejen kan også bages som ét stort brød. Lemp da dejen ud på bagepladen som beskrevet, men undlad at dele den i to. I stedet skubbes hvælvingen forsigtigt i oval form som et brød. Bagetiden forlænges med 8-10 min., evt. skrues ned på 210° midtvejs så brødet ikke bliver for mørkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind