Quinoa er ved at blive meget populært i køkkenet. Det sydamerikanske frø har været dyrket i mere end 7.000 år og er en af verdens ældste afgrøder. Dyrkes især i landene omkring Andesbjergene. Quinoas popularitet skyldes flere ting. Et højt fiberindhold og vegetabilske proteiner godt gemt i en fnuglet konsistens efter tilberedning og en smag, der matcher de fleste ganer.
Quinoa findes i mange farver. Vælg den klassiske, gule variant, hvis du vil have quinoa med en helt blid smag.
Anvendelse
Du kan bruge quinoa frø i mange retter. Du kan f.eks. bruge det som en erstatning for løskogte ris. Quinoa frø der er kogt, smager godt både kolde og varme.
Du kan bruge Quinoa frø i både salater og super eller kogt til grød.
Tilberedning
Skylles i koldt vand før kogning. Dette er lidt vigtigt, da frøene har et naturligt indhold af bitterstoffet saponin.
1 del quinoa og 2 dele vand koges i 15-20 min.
Skriv et svar