• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Leksikon / Pumpernickel

Pumpernickel

Pumpernickel er et mørkt og meget tæt rugbrød, fremstillet af knuste eller formalede rugkerner.

Brødet kan være mørkebrunt til næsten sort i farven. Pumpernickel er bagt over lang tid ved en lav temperatur, hvilket medfører den meget mørke farve.

Som de fleste rugbrød, er det lavet på en surdej. Der findes forskellige typer af pumpernickel, hvor især den tyske westphalenske pumpernickel er meget kendt. Det er et tæt brød fremstillet af 100% rugmel, herunder knust eller formalede hele rugkorn, og startende med en surdej. Brødet har en kraftig smag af rug.

En anden type er den amerikanske jødiske pumpernickel, som indeholder hvedemel og har en mere mild smag og er mere porøst, end den tyske udgave.

Du finder en opskrift på pumpernickel her.

Kommentarer

  1. Jean-Pierre Perrier skriver

    24. august 2012 kl. 15:14

    “bagt over lang tid ved en lav temperatur”

    Hvor høj er temperaturen? Bagningstid vil naturligvis afhænge deraf, men også smagen.

    Jeg forestiller mig noget mellem 40 – 50 grader.

    Har De en idé om det?

    Mvh., jpp.

  2. Steffen skriver

    24. august 2012 kl. 16:32

    Den skal nok lidt højere op.

    Sådan her vil du kunne bage et pumpernikkel rugbrød:

    2 timer ved 140 grader.
    20 timer ved 110 grader.

    Det lyder meget voldsomt i tid, men det er virkelig et langtidsbagt brød vi har med at gøre her.

  3. Siff skriver

    10. november 2012 kl. 21:05

    Hej

    Er der nogen herinde der kan hjælpe mig med opskriften på tyske westphalenske pumpernickel?
    Jeg kan desværre ikke finde den. Det er den sundeste pumpernickel ifølge diatisterne på Steno Diabetes Center og jeg er diabetiker

    På forhånd tak
    Mvh. Siff

  4. Steffen skriver

    12. november 2012 kl. 11:09

    Hej Siff

    Det må jeg desværre beklage, at jeg ikke kan bekræfte 100% at jeg kan fremtrylle. Men jeg har denne opskrift på pumpernickel, som du kan prøve: https://www.123kogebog.dk/opskrifter/bageopskrifter/pumpernickel-2/

    Så er man da i det mindste ret tæt på.

  5. Sine Olsen skriver

    28. marts 2015 kl. 16:54

    Jeg har hørt at det er et sødt brød, da der tilsættes sirup?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind