I nogle opskrifter kan man komme ud for at der ikke står præcist hvilken temperatur ovnen skal have. Derfor har vi samlet en lille forklaring i skemaet herunder.
Ovnvarme
Benævnelse | Almindelig ovn | Varmluft ovn | Anvendelse |
Meget stærk varme | 275 grader | 255 grader | Kort gratinering |
Stærk varme | 250 grader | 230 grader | Gratinering og bruning |
God varme | 200-225 grader | 180-205 grader | Bruning, gærdej, mørdej |
Middelvarme | 175-200 grader | 155-180 grader | Småkager, stegning |
Ret svag varme | 130-170 grader | 110-150 grader | Makronbunde, formkager |
Meget svag varme | 100-130 grader | 80-110 grader | Marengs |
Håber det kan hjælpe dig med at finde den rette temperatur på din ovnvarme.
Tak, det hjalp, kan i også hjælpe med, hvor i ovnen maden skal stå, f.eks. mær rad i fad, flæskesteg, coulottesteg, hel kylling eller kyllingebrystfilleter. På forhånd tak.