• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Leksikon / Ganache

Ganache

Du vil ofte i forbindelse med konfekt og lignende opskrifter kunne støde på udtrykket Ganache. Men hvad er det egentligt? Det får du forklaringen på her.

Ganache er kort sagt chokolade smeltet i piskefløde.

Du kan f.eks. tage 200 g mørk chokolade og ½ liter piskefløde, komme det i en gryde og bringe det langsomt op til kogepunktet. Du skal piske hele tiden og slukke når det kommer til kogepunktet. Herefter kan du lade det afkøle. Tilsæt evt. også lidt smør (25-50 gram) hvis du vil have en mere smørbar ganache.

Hvad bruges ganache til

Du bruges meget i konfekt sammenhænge. Du kan f.eks. bruge det som overtræk på kager, som chokoladesauce til is, eller chokoladeglasur osv.

Kommentarer

  1. mette skriver

    16. januar 2013 kl. 15:48

    Kan man farve en ganache op i den farve man skal bruge

  2. Steffen skriver

    17. januar 2013 kl. 10:23

    Hej Mette
    Ja, du kan sagtens farve den op i den farve du skal bruge.

  3. Lise Lotte skriver

    18. april 2013 kl. 13:16

    Hej :-) Kan man bruge hvid chokolade i stedet for mørk og så farve ganachen op med pastafarve?

  4. Iben skriver

    6. december 2017 kl. 18:03

    Kan man bruge madlavningsfløde til ganachen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind