Du vil ofte i forbindelse med konfekt og lignende opskrifter kunne støde på udtrykket Ganache. Men hvad er det egentligt? Det får du forklaringen på her.
Ganache er kort sagt chokolade smeltet i piskefløde.
Du kan f.eks. tage 200 g mørk chokolade og ½ liter piskefløde, komme det i en gryde og bringe det langsomt op til kogepunktet. Du skal piske hele tiden og slukke når det kommer til kogepunktet. Herefter kan du lade det afkøle. Tilsæt evt. også lidt smør (25-50 gram) hvis du vil have en mere smørbar ganache.
Hvad bruges ganache til
Du bruges meget i konfekt sammenhænge. Du kan f.eks. bruge det som overtræk på kager, som chokoladesauce til is, eller chokoladeglasur osv.
mette skriver
Kan man farve en ganache op i den farve man skal bruge
Steffen skriver
Hej Mette
Ja, du kan sagtens farve den op i den farve du skal bruge.
Lise Lotte skriver
Hej :-) Kan man bruge hvid chokolade i stedet for mørk og så farve ganachen op med pastafarve?
Iben skriver
Kan man bruge madlavningsfløde til ganachen