Her er opskriften på en tomattærte der ville være god til forretter. Opskriften rækker til 4-6 personer.
Ingredienser
250 g butterdej
150 g ost (emmentaler eller mild gouda)
¾ kg store modne og søde tomater
en smule jomfruolivenolie
1-2 tsk balsamicoeddike
et nip sukker
salt og peber
½ potte/bundt basilikum
Sådan laver du en tomattærte
Tænd ovnen på 220° almindelig ovnvarme. Rul butterdejen ud i en aflang firkant (ca. 20 x 40 cm) og læg den på en plade med bagepapir. Butterdejen skal hæve op i kanten og forblive flad på midten, så den kan rumme tærtefyldet. Det gør den når man skærer en overfladisk ridse i dejen hele vejen rundt, ca. 2 cm inde fra yderkanten og derefter prikker den store flade inden for tæt med en gaffel. Kanten må endelig ikke prikkes. Bag bunden i 10-15 min.
Sæt ovnen på 175° varmluft. Riv osten groft og drys den over tærtebunden. Skær tomaterne i ½ cm tykke skiver og læg dem taglagt oven på den revne ost. Dryp lidt olie og eddike over tomaterne og krydr med sukker, salt og peber. Bag tærten 10-15 min. til tomaterne ser bagte ud. Lad tærten køle af til den er lunken og drys grofthakket basilikum over.
Skriv et svar