Denne tomattærte passer perfekt til en dejlig brunch. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 1 rulle færdig tærtedej 250 g cherrytomater 1 håndfuld frisk basilikum 6 æg 2 dl mælk 100 g revet ost Salt og peber Sådan laver du en tomattærte 1) Beklæd en tærteform med dejen, lad bagepapiret sidde på. 2) Skyl […]
tomater
Kyllingebryst a la Teriyaki med salat og grillede tomater
Her er en opskrift på nogle dejlige kyllingebryster marineret med Teriyaki marinade og serveret med salat. Ingredienser 4 stk. Kyllinge 8 spsk Teriyaki marinade 2 spsk ekstra jomfru olivenolie Peber Blandet salat Tomater Sådan laver du kyllingebryst a la Teriyaki med salat og grillede tomater Læg kyllingebryster i en skål med Teriyaki marinade. Dæk skålen […]
Grillet lammekrone med bagte kartofler og hvidløgssmør
Her er opskriften på en grillet lammekrone med bagte kartofler og hvidløgssmør. Opskriften er beregnet til 2 personer. Ingredienser 800 g lammekrone 2 fed hvidløg 2 hele hvidløg (til bagning) 1 tsk salt 4 spsk oliventapenade 1 spsk hakket rosmarin 500 g tomater med stilk 1 dl hvidvin Tilbehør 800 g små bagte kartofler Hvidløgssmør […]
Tomatsalat med bagte tomater
Her er en dejlig romantisk tomatsalat med bagte tomater. Dette tilbehør rækker til 4 personer. Ingredienser Langtidsbagte tomater 500 g tomater 2 spsk ekstra jomfru olivenolie Flagesalt Tomatsalat 500 g tomater 1 bundt radiser 1 rødløg 100 g chorizopølse 1 potte frisk basilikum 1-2 tsk stødt oregano Salt og peber Sådan laver du en tomatsalat […]
Perleotto med tomater
Her er en italiensk risotto som rækker til 4 personer. Den italienske perleotto med tomater får dog et nordisk touch når den laves med perlebyg. Du kan dog også bruge almindelige risottoris. Denne perleotto eller risotto passer perfekt som tilbehør til f.eks. en helstegt kylling. Ingredienser 1 løg 2 fed hvidløg 2 spsk olivenolie 300 […]
Tomatsuppe med gremoulata og karrysticks
Her er en dejlig tomatsuppe lavet på solmodne tomater, som giver en god smag i suppen. Suppen smager godt både kold og varm. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser 750 g solmodne tomater 1 lille løg 1 rød peberfrugt 1 spsk olivenolie 1 fed hvidløg 1-2 tsk paprika 8 dl bouillon Gremoulata 1 bundt persille […]
Pasta med små basilikumboller og forårsgrønt
En lidt anderledes pastaret, som er værd at prøve. Kødbollerne får en dejlig smag, når der er blandet basilikum i. Bollerne kan evt. laves dagen i forvejen. Opskriften er til 4 personer. Det skal du bruge til retten Basilikumboller: 500 g hakket svinekød ½ tsk groft salt 3 spsk havregryn 1 æg 1 dl mælk […]
Tomattærte
Her er opskriften på en tomattærte der ville være god til forretter. Opskriften rækker til 4-6 personer. Ingredienser 250 g butterdej 150 g ost (emmentaler eller mild gouda) ¾ kg store modne og søde tomater en smule jomfruolivenolie 1-2 tsk balsamicoeddike et nip sukker salt og peber ½ potte/bundt basilikum Sådan laver du en tomattærte […]
Smoothie med tomater, rabarber og lime
Her er opskriften på en dejlig smoothie med tomater, rabarber og lime. Du får 1,25 liter med denne opskrift. Ingredienser 440 g rabarber 55 g sukker 0,6 dl vand 4 mellemstore tomater (760 g) uden skal og kerner (hakkede) 2½ spsk limesaft 7.5 dl isterninger 2 spsk frisk mynte (hakket) Fremgangsmåde Bland rabarber, sukker […]
Pasta med kalkun i ratatouille
Her er en opskrift på pasta med kalkun i ratatouille. Ingredienser 400 g pasta 600 g kalkunbryst 50 g smør eller margarine Ratatouille 1 stort løg 1 grøn peberfrugt 1 courgette 1 lille aubergine ½ dl olivenolie 2 fed hvidløg 1 ds. hakkede tomater 1 spsk tomatpuré 2 kviste timian Salt og peber 4 forårsløg […]
Debat