Her er opskriften på en hjemmelavet hvidløgsmarinade som du f.eks. kan bruge til kødet når du skal grille. Marinaden egner sig rigtig godt til svinekød og kylling. Ingredienser 1 dl olivenolie 4 spsk brun farin 2 fed hvidløg 2 tsk flydende honning 2 spsk ketchup 2 tsk dijonsennep 1 spsk æbleeddike 1 spsk worchestershire sauce […]
svinekød
Penne med svinekød i gorgonzolasauce
Her er en pastaret med svinekød i gorgonzolasauce. Ingredienser 400 g penne (pastarør) 300 g svinekam uden svær og spæk 25 g smør eller margarine ½ bdt rucolasalat Sauce 1 løg 25 g smør eller margarine 1 dl hvidvin 200 g gorgonzola 3 dl piskefløde Salt og peber Fremgangsmåde Pastaen koges efter anvisningen på […]
Ungarsk gullaschsuppe
Her er opskriften på ungarsk gullaschsuppe. Suppen er beregnet til 2 personer. Ingredienser 150 g svinekød (evt. forkød) 100 g oksekød (klump eller halekød) 2 fintsnittede løg 1 fintsnittet gulerød (skrabet og vasket) 1 renset og fintsnittet peberfrugt 2 ds. tomater ca. 50 g smør eller margarine Salt Paprika + lidt rosenpaprika 1 knsp peber […]
Mørbrad i skiver med citrus-kartofler
Grillet mørbrad smager bare rigtig godt. Her er opskriften på grillet mørbrad i skiver med citrus-kartofler. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser Mørbrad 1 svinemørbrad (afpudset og skåret i 2 cm tykke skiver på skrå) Olie til pensling Salt og stødt chili peber Citrus-kartofler 12-16 halverede nye kartofler 50 g smør 1 fed hakket […]
Koteletter Osso Bucco
Her er opskriften på koteletter Osso Bucco. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 4 tykke svinekoteletter 30 g smør 2 gulerødder 2 løg 2 stængler bladselleri 1 spsk mel 1 dl hvidvin eller vand 1 ds flåede tomater (400 g) Salt og peber ½ tsk timian 2 tsk revet citronskal 2-3 spsk hakket persille
Svinebov i brunkål
Her er opskriften på svinebov med brunkål. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 4 spsk sukker 40 g smør 1½ kg hvidkål 1 løg 1 spsk salt 6 hele peberkorn 1 kg svinebov
Tyske kødboller
Her er opskriften på tyske kødboller. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 125 g smør 50 g blåskimmelost (Danablu) 2 fintsnittede løg 500 g hakket svinekød 250 g hakket oksekød 2 æg 2 spsk rasp 4 spsk hakket persille 6 spsk olivenolie (eller anden madolie) Salt og peber
Croquetter med flødepeberrod
Opskriften på croquetter med flødepeberrod er beregnet til 4 personer. Ingredienser 250 g hakket svinekød 125 g hakket oksekød 125 g hakket kalvekød ca. 50 g rasp 2 æg 6 spsk hakket persille Salt og peber 1 knsp knust rosmarin 1 knsp tørret estragon 1 spsk mel ca. 100 g smør 2½ dl piskefløde 1-2 […]
Krebinetter med majs
Her er opskriften på krebinetter med majs. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 50 g Elbo ost 500 g hakket svinekød 4 spsk hakket persille 2 æg 6 spsk olivenolie (eller anden olie) 1 ds majs (500 g) Salt og peber Karry ca. 30 g smør
Gorgonzola-bøffer
Her er opskriften på gorgonzola-bøffer, som du kan lave til hverdag. Opskriften er beregnet til 4-6 personer. Ingredienser 3/4 kg hakket oksekød ½ kg hakket svinekød 1 dl vand Salt Friskmalet sort peber Sarepta (sennepspulver) 4-6 skiver gorgonzola Smør til stegning
Debat