Du vil ofte i forbindelse med konfekt og lignende opskrifter kunne støde på udtrykket Ganache. Men hvad er det egentligt? Det får du forklaringen på her.
smør
Peberkager
Peberkager er altid populære til jul. Se her hvordan du laver hjemmelavede peberkager. Ingredienser ½ kg sukker 250 g smør (stuevarmt) 2 dl piskefløde 2 dl sirup 2 spsk bagepulver 4 tsk stødt ingefær 4 tsk stødt kanel 4 tsk stødt kardemomme 2 spsk kakao ca. ½ kg mel (måske mere) Fremgangsmåde Rør sukker og […]
Korendekager med kokos
Korendekager med kokos er en god lille opskrift til julebagningen. Ingredienser 250 g mel 250 g smør 250 g sukker 250 g kokosmel 125 g korender 1 tsk natron 1 æg
Kanelkager
Kanelkager hører julen til. Her er en god opskrift på hjemmelavede kanelkager. Ingredienser 150 g smør 100 g sukker 100 g lys muscovadosukker 1 æg 200 g mel ½ tsk bagepulver 25-50 g hakkede hasselnødder 50 g mandelmel 2 tsk. kanel Fremgangsmåde Alle ingredienser blandes til en dej – muscovadosukkeret skal bare smuldres i. Dejen […]
Klejner – Hjemmelavede med cognac
Klejner er en af julens klassiske kager. Her er en god opskrift på hjemmebagte klejner, som indeholder cognac. Ingredienser 360 g hvedemel 120 g kartoffelmel ½ tsk hjortetaksalt 100 g smør 120 g sukker 1/3 tsk fint salt 3 æg 3 spsk piskefløde 3 spsk cognac Fintreven skal af 1 stor citron 1½ tsk friskstødte […]
Syltede bløde løg
Syltede bløde løg smager rigtig godt som tilbehør til forskellige retter. Her kan du se opskriften. Ingredienser 3-4 løg (gerne blanding af rødløg og store skalotteløg og almindelige løg) 1 tsk olie 1 tsk smør 2 kviste timian 1½ spsk vineddike 3/4-1 dl sky fra en steg 1-2 tsk honning peber og salt
Cognac-trøffel
Cognac trøfler er gode til jul. Her er en opskrift som giver ca. 45 stk. cognac-trøfler. Ingredienser 300 g mørk chokolade ½ dl piskefløde ½ dl cognac 50 g smør høvlet, lys chokolade til pynt
Kardemomme Muffins
Her er nogle specielle jule muffins med kardemomme. Ingredienser 200 g sukker 200 g smør (stuetemperatur) 5 æg (store) ½ vanillestang 150 g hvedemel 1½ tsk bagepulver 100 g hasselnøddekerner (finthakkede) 1½ tsk stødt kardemomme Olie (til at smøre formene) Hasselnøddekerner (finthakkede til drys) Fremgangsmåde Flæk vanillestangen på den lange led og skrab kornene ud […]
Debat