Her er en dejlig forårsret med koteletter. Koteletter i fad med kokosmælk serveres med ris og opskriften her passer til 4 personer. Ingredienser 4 svinekoteletter uden svær og ben 4 tsk karry Salt og peber 2 spsk olivenolie 1 løg 1 fed hvidløg 250 g champignon 1 bundt grønne asparges (ca. 500 gram) 100 g […]
ris
Risbudding
Denne risbudding kan spises juleaften og resten af året istedet for risalamande. Tilberedt med rismælk og sojafløde er den et godt alternativ, hvis der er mælkeallergi i familien. Opskriften er beregnet til 2 personer. Ingredienser 4 dl rismælk (eller alm. mælk) 3 3/4 dl vand 1 knsp ubleget salt 250 g jasminris 2 æggeblommer 100 […]
Vandrisengrød med æblemos
Her er opskriften på vandrisengrød med æblemos. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser 1 liter vand 1½ dl grødris ½ tsk salt 1 lille portion æblemos Sådan laver du vandrisengrød med æblemos Bring vand, ris og salt i kog. Rør i det til vandet koger igen og læg låg på. Lad grøden simre ganske sagte […]
Risotto alla Milanese
Her er en dejlig opskrift på risotto alla milanese. En rigtig god risret med god smag. Ingredienser 2 bouillonterninger (okse eller kylling) opløst i 1 liter vand 50 g smør ½ finthakket løg 40 g oksemarv 350-400 g risotto-ris (Carnaroli / Arborio) 1 dl hvidvin 1 knsp safranpulver 60 g revet parmesanost Salt Fremgangsmåde Smelt […]
Ris- og oksekødsfad lavet i mikroovn
Her er en opskrift på et ris- og oksekødsfad, som kan laves i mikroovnen. Opskriften er beregnet til 3 personer. Ingredienser 2 dl ris til løse ris 1 gulerod i terninger 1 skive rodselleri i terninger 1 hakket løg 1 fed presset hvidløg 250 g hakket oksekød 1/4 tsk karry 1/4 tsk salt 1 lille […]
Løse ris lavet i mikroovn
Her er en opskrift på at lave løse ris i mikroovnen. Opskriften er beregnet til 2 personer. Ingredienser 1½ dl ris 2 3/4 dl vand Salt
Spansk suppe
Her er opskriften på en spansk suppe. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 1 finthakket løg 2 store, flåede, hakkede tomater 2 spsk olivenolie 1-2 fed knust hvidløg (brug hvidløgspresser) 1 laurbærblad 2 spsk finthakket kogt skinke 2 spsk finthakket persille 60 g langkornede ris ½ dl hvidvin 1 knsp safran ½ tsk citronsaft […]
Riskugler med oksetunge og spegepølse
Her er opskriften på riskugler med oksetunge og spegepølse. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 250 g grødris Salt Friskmalet hvid peber 2-3 trekanter neutral smelteost 100 g finthakket spegepølse 100 g finthakket kogt oksetunge 2 spsk hakket persille Rigeligt fedtstof til stegning
Fiskestuvning med ris
Opskriften på fiskestuvning med ris er beregnet til 4 personer. Ingredienser 1 skive selleri (ca. 200 g) 1 rød peberfrugt 1 løg 1 fed presset hvidløg 25 g smør 500 g fiskefileter 2 dl grønsagsbouillon ½ tsk timian Saft af ½ citron 1½ tsk maizena 1 dl fløde Salt og peber Hakket persille og dild […]
Nakkekotelet på spyd med rissalat
Til grillen er her en god opskrift på nakkekotelet på spyd med en velsmagende rissalat. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser Nakkekoteletter 4 nakkekoteletter Olie til pensling Små træspyd BBQ-Sauce 1 dl olivenolie ½ dl æblecider eddike ½ dl Worcestershiresauce 1 dl chili tomatsauce 2 tsk løgpulver 3 spsk brun farin 2 fed hakket […]
Debat