Denne ragout med oksekød får en dejlig pikant smag på grund af de røde linser og øllet, der blandes i. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 25 g smør 600 g gullaschtern 1 øl, f.eks. classic 2 dl grønsagsbouillon ½ dl ferskensaft (fra dåsen med ferskner) 1 tsk groft salt friskkværnet peber dl) 400 […]
porrer
Gratin med porrer og bacon
Her er opskriften på en gratin med porrer og bacon. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser 5 slanke porrer salt 1 skalotteløg 40-50 g smør 75 g mel 1 tsk hvidvinseddike 2 dl mælk 1 dl fløde 5 æggeblommer peber muskatnød 5 æggehvider 125 g bacon (3 tykke skiver) en god håndfuld friskreven parmesanost rasp […]
Porre-bacon tærte
Her er opskriften på en porre-bacon tærte, som kan bruges til forretter. Opskriften rækker til en tærte (22-24 cm i diameter), som svarer til 4-6 personer. Ingredienser 1 portion grahamsmørdej 150 g bacon i terninger 4-5 porre evt. 1 spsk olivenolie 1 spsk hvidvinseddike 3 æg 2 dl cremefraiche 18 % 1 spsk dijonsennep 1 […]
Grillet kalvesteg med bagte rødbeder, porrer og blodappelsin-vinaigrette
Her er opskriften på en god hovedret til 4 personer, med grillet kalvesteg med bagte rødbeder, porrer og blodappelsin-vinaigrette. Hovedretten er perfekt til nytårsaften eller andre festlige lejligheder. Ingredienser Ca. 600-800 g kalvehøjreb uden ben 2 bk rucolasalat vasket og tørret Ekstra jomfruolivenolie Havsalt Friskkværnet sort peber Marinade 5 fed hvidløg (pillet og skåret i […]
Pastafad med tunfisk tilberedt i mikroovn
Her er opskriften på et dejligt pastafad med tunfisk som du kan tilberede i mikroovnen. Opskriften er beregnet til 2-3 personer. Ingredienser 2 dl vand 125 g små pastastykke 1/4 porre i tynde skiver 1 ds tunfiks i vand 1 dl mælk 1 æg 1 dl reven ost Salt og peber Reven muskat
Ovnbagt laks i krydret sauce
Denne populære fiskeret er nem og rimelig hurtig at lave. Ovnbagt laks med den krydrede sauce er beregnet til 4 personer. Ingredienser 4 stk laksefilet uden skind á 125 g 3-4 porrer ½ kinakål Sauce: 2½ dl fløde 2 spsk eddike 1 spsk dijonsennep 5 spsk god tomatketchup 1-1½ tsk karry Salt og peber Madbrød
Vestfynsk porrepille
Porrepille er en egnsret fra Fyn, som med få ingredienser er hurtig og nem at tilberede. Ingredienser: 8- 10 porrer 600 g flæsk salt og peber
Farserede porrer
Farserede porrer er en lækker, gammel ret. det tager lidt tid at farsere porrerne men det er tiden værd. Ingredienser: 3-4 porrer ½ kg hakket kalv og flæsk 6 spsk mel 1 æg ca 1 dl mælk salt og peber Til stegning: 75 g smør/margarine
Debat