Her er opskriften på en chokolademousse med appelsin. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 100 gram mørk chokolade (gerne højt kakao indhold) 3 æggeblommer 1-2 spsk. sukker 1/2 til 1 tsk. reven appelsinskal 2 æggehvider 1 1/2 dl piskefløde Fremgangsmåde Knæk chokoladen i småstykker. Chokoladen smeltes over et vandbad. Det er vigtigt, at vandet ikke koger. Sukker, […]
mousse
Lagkage med mandelbunde, chokolademousse og hindbærcreme
Her er opskriften på en lagkage med mandelbunde, chokolademousse og hindbærcreme. Lagkagen smager rigtig godt og du kan pynte den efter egne ønsker. Ingredienser Mandelbunde 7½-8 æggehvider (knap 3 dl) 4 spsk sukker 250 g sukker 125 g flormelis 125 g hakkede mandler Mørk chokolademousse 200 g mørk chokolade 100 g smør 4 pasteuriserede æggeblommer […]
Aspargesmousse i laksesvøb
Her er opskriften på aspargesmousse i laksesvøb. Opskriften er en god forret til 4 personer. Ingredienser 1 ds aspargessnitter (drænet vægt 270 g) 2 spsk finthakket løg Lidt friskkværnet peber 1 spsk hakket dild 1 spsk hakket persille 1 dl piskefløde ½ dl syrnet fløde 6 blade husblas (eller 3 tsk husblaspulver) 200 g røget […]
Kyllingemousse
Her er opskriften på en dejlig kyllingemousse. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 2 stk kyllingebryst 1 1/4 kop hønsebouillon 2/3 kop mælk 1 laurbærblad Hele sorte peberkorn 2-3 løgringe 2 hårdkogte æg Bechamelsauce: ½ spsk smør 1 spsk mel Salt og peber 1 spsk husblaspulver 2/3 kop piskefløde ½ kop finthakket brøndkarse 1 […]
Luftig citronmousse
Her er en god opskrift på en luftig citronmousse, som er en dejlig dessert. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 2 æg 2 spsk melis 2 tsk vanillesukker 2 dl piskefløde saft og reven skal af ½ citron Citronskiver Overtrækschokolade eller bær
Fedtreduceret tunmousse
Her er en opskrift på en tunmousse med mindre fedt. Ingredienser: 3 blade husblas 1½ ds. tun i vand 70 g finthakket bladselleri 1 kvist finthakket dild 1 tsk friskpresset citronsaft 2½ dl fromage frais salt og peber Tilbehør: 4 skiver ristet brød
Debat