Her er en opskrift på nogle frikadeller med kylling. Disse små frikadeller er perfekte til f.eks. brunch. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser 400 g hakket kyllingekød 1 æg 1 spsk hvedemel 1 tsk knust ingefær 1 forårsløg 1 spsk hakket korianderblade 1 tsk salt Sådan laver du kyllingefrikadeller 1) Hak forårsløget fint. 2) Rør […]
kylling
Fyldte grillede kyllingefileter med squash og frisk salat
Her er en opskrift på grillede fyldte kyllingefileter med squash og frisk salat. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser 800 g kyllingefilet 3 spsk rød pesto 1 spsk salt 500 gsmå cherry tomater 1 potte rosmarin Tilbehør Grillede squash Frisk salat Sådan laver du fyldte grillede kyllingefileter med squash og frisk salat Skær en lille […]
Nudelsalat med sprødt grønt fra Thailand
Her er en thailandsk opskrift på nudelsalat med sprødt grønt. Denne salat vil passe perfekt som et orientalsk tilbehør til f.eks. helstegt kylling. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 200 g nudler 1 lille icebergsalat 1 agurk 250 g champignon 1 lille rødløg 1 bundt frisk koriander 50 g cashewnødder Dressing 1 rød chili […]
Perleotto med tomater
Her er en italiensk risotto som rækker til 4 personer. Den italienske perleotto med tomater får dog et nordisk touch når den laves med perlebyg. Du kan dog også bruge almindelige risottoris. Denne perleotto eller risotto passer perfekt som tilbehør til f.eks. en helstegt kylling. Ingredienser 1 løg 2 fed hvidløg 2 spsk olivenolie 300 […]
Klassisk rabarberkompot og agurkesalat
Her er opskriften på den klassiske rabarberkompot og agurkesalat. Dette fungerer perfekt som tilbehør til helstegt kylling. Opskriften her rækker til 4 personer. Ingredienser Agurkesalat 1 agurk 2 tsk fint salt 1 dl lager eddike 2 dl vand 2-3 spsk sukker Friskkværnet peber Rabarberkompot 250 g rensede rabarber 75 g sukker Korn af 1/2 stang […]
Helstegt kylling
Her er en grundopskrift på helstegt kylling. Du kan selv vælge tilbehør eller se forslag til tilbehør herunder. Ingredienser 1 kylling Fint salt 1 bundt persille 1 citron Friskkværnet peber Sådan laver du helstegt kylling Tænd ovnen på 225 grader. Rens kyllingen og tør den. Drys kyllingen med salt både indvendig og på skindet. Fyld […]
Lammefrikassé med forårsgrønt
Her er opskriften på en frikassé med lam. Men du kan også bruge kylling (se tippet i bunden). Opskriften her rækker til 8 personer. Ingredienser 1 afpudset lammebov eller bryst (ca. 1½ kg) 2 tsk salt Suppevisk 1 porretop 2 kviste timian 1 laurbærblad 2 kviste persille 600 g gulerødder 1 bundt grønne asparges (500 […]
Kyllingelevermousse
Her er opskriften på en kyllingemousse. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser 200 g kyllingelever 2 skalotteløg 1 fed hvidløg 2-3 spsk olivenolie 1 kvist timian ¾ dl tør marsala, tør hvid vermouth eller en ikke for sød portvin 2 spsk piskefløde 125 g koldt smør i terninger ca. 1 spsk cognac et par dråber […]
Kyllingeterrine
Her er opskriften på en kyllingeterrine som kan bruges som forret. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser Kylling i aspic kogeurter: 1 gulerod, 1 persillerod, 1 tynd skive selleri, 1 løg, 1 fed hvidløg 3-4 persillestilke, 2 kviste timian, 1 laurbærblad 3 store kyllingelår 1 tsk salt 10 peberkorn lidt salt 10 dråber hvidvinseddike 2 […]
Karrysuppe med kylling
Her er en lækker opskrift på karrysuppe med kylling. Opskriften rækker til 2 personer. Ingredienser 1 teskefuld karry 1 spiseskefuld smør 1 terning hønsebouillon 1 dl kogt kyllingekød skåret i tern 1/2 dl hvidvin 1 1/2 dl vand 2 dl mælk Et kvart æble 1 spiseskefuld maizenamel 1 dl fløde Salt Peber 2 radiser (til […]
Debat