Her er opskriften på en vintersupper med tørrede bælgfrugter. Du kan bruge enten bønner, ærter, kikærter eller linser til denne suppe. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser 150 g tørrede bønner, ærter, kikærter eller linser ½ liter flæske-, hønse- eller oksebouillon 1 løg 2 fed hvidløg 1 skive selleri 2 gulerødder 1 tyk skive bacon […]
kikærter
Hummus med lammekød
Her er en ret fra Mellemøsten, som vi også kan få glæde af i Danmark. Hummus med lammekød er ikke nogen svær ret at lave, så de fleste kan følge med her. Husk at læg kikærterne i blød dagen i forvejen. Brug det som en let forret eller som en lille snack. Til 4 personer […]
Stegt laks med kikærter, spinat og bacon
Her er en god sommerret med laks og kikærter. Husk at påbegynd retten dagen før, ved at lægge kikærterne i blød i vand. Til 4 personer. Ingredienser: Frisk fersk laks i skiver 250 g kikærter 1 kg frisk spinat 200 g bacon i tern
Kikærtesuppe med røde linser
Her en mellemøstlig suppe med kikærter og røde linser. Dejlig afveksling fra almindelig dansk mad. Retten er ikke svær at lave. Ingredienser 200 g kogte kikærter 2 spsk. olie 1 finthakket rødløg 140 g røde linser 1 liter grøntsagsbouillon 400 g hakkede flåede tomater frisk koriander 4 spsk. græsk yoghurt
Kikærter
Kikærter har form som en hasselnød og er som regel lysebrune, brune eller gyldne. De smager lidt af nødder, og har en sprød konsistens. Kikærter anvendes meget i Mellemøsten, både ristet hele, som forarbejdet til mel, eller som mos i de meget kendte arabiske retter, hummus og falafel. Der er mange europæiske retter der er […]
Debat