Her er en fiskeopskrift på en mørksej med blomkålsvinaigrette. Du kan servere denne mørksej med groft brød eller kogte kartofler til. Mørksej er i familie med torsken, men kødet er lidt blødere og smagen mere markant. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser 6-700 g mørksejfilet skåret i portionsstykker 2 dl hvedemel Olivenolie til stegning Salt […]
kapers
Kalvemørbrad med forårsgrønt
Her er en dejlig opskrift på kalvemørbrad med forårsgrønt. Du kan dog sagtens lave denne ret hele året. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser 1 afpudset kalvemørbrad (ca. 800 g) Olivenolie til bruning Salt og peber 1 lille bundt grønne asparges 1 lille bundt hvide asparges 250 g cherrytomater 1 bakke babyspinat 1 spsk smør […]
Hjemmelavet fiskeburger med tatarsauce
Her er en dejlig burger med fisk og tatarsauce. Opskriften herunder rækker til 4 personer. Ingredienser Tatarsauce 3 spsk mayonnaise 1 dl skyr naturel 2 tsk grovkornet sennep 75 g cornichoner eller syltede agurker 1 spsk kapers 1 lille bundt purløg 5 stilke estragon 1 lille æble Salt og peber Fiskefileter 8 rødspættefileter 50 g […]
Pariserburger med sprød salat og syltede pickles
Her er en spændende variation af en almindelig pariserbøf. Den har lidt mere grønt end den almindelige pariserbøf. Værd at prøve. Opskriften er til 4 personer. Ingredienser 500 g hakket oksekød 3 spsk kapers 1 dl finthakkede syltede rødbeder 1 tsk groft salt peber 1 past. æggeblomme 25 g smør 4 store burgerboller 1 dl […]
Kyllingesalat med ansjos
Her er opskriften på en kyllingesalat med ansjos. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser Dressing: 2 æggeblommer 1 tsk sennep Salt og peber 3/4 kop olivenolie Saft af ½ citron 2 spsk fløde 1 lille finthakket løg 1 tsk kapers 250 g kogt kylling 1 salathoved 100 g ansjoser 8 fyldte grønne oliven
Fiskepaté med asparges
Her er opskriften på en fiskepaté med bla. asparges. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser Fars 500 g hakket fiskekød (f.eks. sej eller rødspættefileter) 2 spsk kapers 1 lille bdt hakket dild 2 spsk pesto alla genovese 2 æg 1½ dl fløde 2 spsk hvedemel Lidt citronsaft Salt og peber Fyld 1 glas hvide […]
Lynhurtig pizza med masser af smag
Her er en fantastisk pizza, som er lynhurtig at lave og som har masser af smag. Pizzaen har en smag af Spanien. Ingredienser 1 pizza bund (køb den gerne færdiglavet) 4 spsk god pesto eller tomatpuré (evt. af soltørret tomat 1 glas velafdryppede grillede peberfrugter (f.eks. Piquillo peber) ca. 50 g chorizo i tynde skiver […]
Torskerogn i grønsagssauce
Her er en opskrift på torskerogn med grønsagssauce. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 500 g torskerogn Salt Sauce: 2 porrer 2 stilke bladselleri 25 g smør 1 spsk mel 2½ dl fiskebouillon 1 dl fløde 1 knsp cayennepeber ½ tsk timian Salt og peber 1 spsk kapers
Røget hellefisk med siciliansk kapersdressing
Her er en dejlig italiensk inspireret ret med hellefisk og en dejlig kapersdressing til. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser Siciliansk kapersdressing: 1 bg (200g) græsk yoghurt 10% 3-4 spsk tomatketchup Salt og Peber 2 tsk paprika (efter smag og behag) ½-1 tsk barbecuekrydderi (efter smag og behag) nogle dråber tabascosauce 1 spsk friske […]
Hjemmelavede karrysild
Sæt ekstra præg på julefrokosten med hjemmelavede karrysild. Her er opskriften til 4 personer. Ingredienser 2 spsk god mayonnaise 1 spsk dijonsennep 2 spsk cremefraiche 38% 3/4 spsk mild karry 1/4 tsk fint knuste korianderfrø 1/4 tsk fint knuste sennepsfrø 1½ spsk lage fra sildene 1 lille løg 2 små syltede agurker 1 spsk kapers […]
Debat