Her er opskriften på en is lavet af grøn te. Denne vandis / sorbet kan bruges som en let dessert eller som en forfriskende mellemret. Opskriften er beregnet til 2 personer. Ingredienser ½ l grøn te 1-2 tsk rørsukker 1 spsk friskhakket mynte 2 tsk citronsaft (kan udelades) Sådan laver du en is af grøn […]
is
Regnbuedessert (regnbueisens sundere alternativ)
Her er en sundere udgave af den populære regnbue is. Desserten rækker til 2 personer. Ingredienser Kakao-is 2 dl sojakakaomælk (eller alm. kakaomælk) 3 bananer Hindbær-is 1 dl skummetmælk (eller rismælk) 10 hindbær Topping 1 dl skummetmælk (eller piskefløde) Pynt 1 tsk vanillepulver Revet skal af økologisk appelsin 4 tynde strimler sort vanille Sådan laver […]
Belgiske vafler
Her er opskriften på belgiske vafler. Du får 10 vafler ud af denne opskrift. Ingredienser 15 g gær 1 dl lun mælk 240 g mel 1 æg 20 g brun farin 1 tsk salt 2 tsk vaniljeekstrakt 120 g blødt smør 100 g perlesukker
Kold chokolade drik med malibu
Ingredienser Stracciatella-is Malibu Kakaomælk (f.eks. den kendte fra Mathilde)
Pandekager – let at lave
Børnene elsker pandekager. Her er opskriften på nogle almindelige af slagsen som børnene elsker. Er de ikke vilde med kardemomme, kan det dog undværes. Til 4 personer. Ingredienser: 5 dl mel ½ tsk salt 2 tsk sukker 1 tsk kardemomme 3 æg 5 dl mælk 3 spsk olie
Isdessert med frugter og vafler
Her er opskriften på en hurtigt lavet isdessert, med frugter og vafler. Til 4 personer. Ingredienser: ½ l vanilleis 1 lille dåse blandet frugt 1½ dl piskefløde (kan undværes) 100 g chokolade 3 spsk mandelspåner 8 isvafler
Isdessert med frugter og makroner
Her er en dessert det tager 5 minutter at lave. Dejlig isdessert med frugter og makroner. Til 4 personer. Ingredienser: 6 små makroner 2 spsk appelsinjuice eller anden frugtsaft 1 håndfuld skivede jordbær eller hele hindbær, eller skiver af banan og appelsin 1½ dl piskefløde (eller is)
Isbombe med jordbærpuré
Rigtig lækker frisk dessert Ingredienser: Vanilleparfait: 8 æggeblommer 75 g flormelis ½ stang vanille ½ l piskefløde Jordbæris: 200 g sukker 1 1/4 dl vand 1 spsk citronsaft 4 æggeblommer 1 1/4 dl piskefløde 2 tsk vanillesukker 250 g jordbær saften fra en halv citron 2 spsk kirsch ( kirsebærbrændevin) Jordbærpure: 400 g jordbær blendes […]
Sprøde Vafler med Chokolade
Lækre vafler med et ekstra twist. Ingredienser: 2 æg 1 knivspids salt 40 g sukker 4 dl mælk 120 g Hvedemel 100 g Kartoffelmel 1 tsk bagepulver 90 g smeltet smør 70 g revet mørk chokolade ½ tsk. kanel Fremgangsmåde: Pisk æg salt og sukker sammen, rør derefter halvdelen af mælken i og sigt derefter […]
Debat