Her er en opskrift på nogle frikadeller med kylling. Disse små frikadeller er perfekte til f.eks. brunch. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser 400 g hakket kyllingekød 1 æg 1 spsk hvedemel 1 tsk knust ingefær 1 forårsløg 1 spsk hakket korianderblade 1 tsk salt Sådan laver du kyllingefrikadeller 1) Hak forårsløget fint. 2) Rør […]
frikadeller
Frikadeller med sovs og kartofler
Her er opskriften på en af de klassiske danske retter, frikadeller med sovs og kartofler. Ingredienser 500 g hakket svinekød 1 æg 1 finthakket løg (ca. 50 g) 2 dl minimælk eller 1 dl sødmælk og 1 dl vand 1 dl hvedemel 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk peber Fedtstof til stegning Sådan laver du […]
Frikadeller og kold kartoffelsalat
Her er en af sommerens klassikere: Frikadeller med kold kartoffelsalat. Det tager ca. 40 min. at lave denne ret, og den rækker til 4 personer. Ingredienser 1 gult løg 1 æg 4 spsk. hvedemel 4 spsk. mælk Havsalt Friskkværnet sort peber Olivenolie 750 g nye kartofler 400 g skyr eller fromage frais 1 spsk. rapsolie 2 […]
Fiskefrikadeller med sauteret spidskål
Fiskefrikadeller er en god måde at få børnene til at spise fisk på. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med sauteret spidskål. Opskriften kan laves på ca. 30 min. og rækker til 4 personer. Ingredienser 500 g hakket fisk (lyssej eller torsk, eventuelt med lidt laks) 1 æg 1 bdt. forårsløg 2 spsk. mælk 2 spsk. hvedemel […]
Kartoffel-frikadeller med tomatsauce
Her er opskriften på nogle kartoffel-frikadeller med tomatsauce. Ingredienser 700 g kartofler 1 tsk salt 1 løg 1 dl havregryn 1 æg evt. lidt mælk peber 100 g smør eller margarine Tomatsauce 4 overmodne tomater 1 løg 2 fed hvidløg 50 g bacon 25 g smør eller margarine 1 spsk hvedemel 1 spsk tomatpuré 2 […]
Engelske fiskefrikadeller
Her er opskriften på engelske fiskefrikadeller. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 1 pk kartoffelmospulver 3-4 spsk mel 4-6 mosede sardeller (efter smag) 4 æg 2 store løg 2 porrer (det hvide) 500 g torske- eller koteletfiskefilet 2 bdt persille 100 g smør til stegning
Frikadeller med kartofler, gulerødder og bearnaise
Frikadeller er en klassiker på ethvert dansk spisebord. Her er opskriften inkl. serveringsforslag. Til 4 personer. Ingredienser: ½kg hakket okse- og kalvekød 1 dl mel (ca. 60g) 1 æg 1½ dl mælk 2 tsk salt 1 tsk peber 2 spsk hakket persille 1 lille bakke karse 50 g margarine
Debat