Her er en opskrift på æg med grønne asparges hvortil der også er salattern. Opskriften rækker til 10 personer. Ingredienser 10 æg 1,5 dl créme fraiche 9% 1 tsk salt 400 grønne asparges 1 bæger salattern Sådan laver du æg og asparges Pisk æggene med creme fraiche og salt. Beklæd en bradepande på ca. 20×30 […]
asparges
Kalvemørbrad med forårsgrønt
Her er en dejlig opskrift på kalvemørbrad med forårsgrønt. Du kan dog sagtens lave denne ret hele året. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser 1 afpudset kalvemørbrad (ca. 800 g) Olivenolie til bruning Salt og peber 1 lille bundt grønne asparges 1 lille bundt hvide asparges 250 g cherrytomater 1 bakke babyspinat 1 spsk smør […]
Aspargessalat med basilikumolie
Her er opskriften på en dejlig grøn aspargessalat som passer som tilbehør til fisk, pastaretter og kylling. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 1 bundt grønne asparges (ca. 500 g) 50 g rucola Basilikumolie 1 potte frisk basilikum 1 fed hvidløg 1 dl olivenolie Saft af 1 citron Salt og peber Sådan laver du […]
Lammefrikassé med forårsgrønt
Her er opskriften på en frikassé med lam. Men du kan også bruge kylling (se tippet i bunden). Opskriften her rækker til 8 personer. Ingredienser 1 afpudset lammebov eller bryst (ca. 1½ kg) 2 tsk salt Suppevisk 1 porretop 2 kviste timian 1 laurbærblad 2 kviste persille 600 g gulerødder 1 bundt grønne asparges (500 […]
Koteletter i fad med kokosmælk og ris
Her er en dejlig forårsret med koteletter. Koteletter i fad med kokosmælk serveres med ris og opskriften her passer til 4 personer. Ingredienser 4 svinekoteletter uden svær og ben 4 tsk karry Salt og peber 2 spsk olivenolie 1 løg 1 fed hvidløg 250 g champignon 1 bundt grønne asparges (ca. 500 gram) 100 g […]
Kylling med asparges og nye kartofler
Her finder du en lækker opskrift med kylling, asparges og nye kartofler. Opskriften tager ca. 40 min. at lave og rækker til 4 personer. Ingredienser 750 g små nye kartofler Rapsolie Havsalt 4 kyllingefileter Olivenolie Friskkværnet sort peber 2 bdt. grønne asparges 4 spsk. piskefløde 1 bdt. dild Fremgangsmåde Skrub kartoflerne, skær dem i halve, og […]
Urtecreme med stegt fisk
Her er en hovedret til 4 personer, med stegt fisk på urtecreme. Ingredienser 1 kg kartofler 1 dl fløde 25 g smør Salt og peber Urtecreme 300 g flødeost naturel 3 dl creme fraiche 4 spsk blanding af timian, basilikum og purløg 3 fed hvidløg 3 tsk salt Smag til med peber 125 g bacon […]
Fiskepaté med asparges
Her er opskriften på en fiskepaté med bla. asparges. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser Fars 500 g hakket fiskekød (f.eks. sej eller rødspættefileter) 2 spsk kapers 1 lille bdt hakket dild 2 spsk pesto alla genovese 2 æg 1½ dl fløde 2 spsk hvedemel Lidt citronsaft Salt og peber Fyld 1 glas hvide […]
Pasta med asparges
Her er en dejlig opskrift på pasta med asparges. Ingredienser 800 g grønne asparges 600 g tykke pastarør (cannolicchi) 8 dl hønsebouillon 2 løg 150 g smør Salt og peber 75 g revet parmesanost Fremgangsmåde Skær de nederste 2-3 cm af aspargeserne og smid det væk. Skær hovederne af i 3 cm’s længde og […]
Indbagt laks med avocadocreme
Indbagt laks smager rigtig godt. Her er en opskrift på indbagt laks med avocadocreme. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 8 plader fillodej (eller 4 plader butterdej) 2 spsk olivenolie 200 g laks ½ ds aspargessnitter ekstra fine (135 g drænet vægt) 1/4 fennikel 4 forårsløg 16 sorte oliven uden sten Salt og peber […]
Debat