Denne tomattærte passer perfekt til en dejlig brunch. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 1 rulle færdig tærtedej 250 g cherrytomater 1 håndfuld frisk basilikum 6 æg 2 dl mælk 100 g revet ost Salt og peber Sådan laver du en tomattærte 1) Beklæd en tærteform med dejen, lad bagepapiret sidde på. 2) Skyl […]
æg
Æg og asparges
Her er en opskrift på æg med grønne asparges hvortil der også er salattern. Opskriften rækker til 10 personer. Ingredienser 10 æg 1,5 dl créme fraiche 9% 1 tsk salt 400 grønne asparges 1 bæger salattern Sådan laver du æg og asparges Pisk æggene med creme fraiche og salt. Beklæd en bradepande på ca. 20×30 […]
Marengs med bagte rabarber i råcreme
Her er en dejlig dessert med marengs med bagte rabarber i råcreme. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser Marengs 1/2 dl pasteuriserede æggehvider (1 1/2 stk) 1/4 tsk hvidvinseddike 100 g sukker Rabarberkompot 300 g rabarber 100 g sukker Korn af 1 stang vanilje Råcreme 2 pasteuriserede æggeblommer 1 stang vanilje 2 spsk flormelis 2 […]
Gratin med porrer og bacon
Her er opskriften på en gratin med porrer og bacon. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser 5 slanke porrer salt 1 skalotteløg 40-50 g smør 75 g mel 1 tsk hvidvinseddike 2 dl mælk 1 dl fløde 5 æggeblommer peber muskatnød 5 æggehvider 125 g bacon (3 tykke skiver) en god håndfuld friskreven parmesanost rasp […]
Blomkålsgratin
Her er opskriften på en gratin med blomkål. Denne blomkålsgratin rækker til 4 personer. Ingredienser 1 blomkål salt 1 skalotteløg 40-50 g smør 75 g mel 1 tsk hvidvinseddike 2 dl mælk 1 dl fløde 5 æggeblommer peber muskatnød 5 æggehvider en god håndfuld friskreven parmesanost smør rasp Sådan laver du en blomkålsgratin Tænd ovnen […]
Fiskegratin
Her er opskriften på en gratin med fisk. Denne fiskegratin rækker til 4 personer. Ingredienser 400 g kogt hvid fisk 1 skalotteløg 40-50 g smør 75 g mel 1 dl hvidvin eller tør hvid vermouth ca. 3 dl fiskebouillon 2 dl mælk 1 dl fløde 5 æggeblommer peber muskatnød 5 æggehvider rasp smør Sådan laver […]
Spejlæg
Her kan du se opskriften på hvordan du laver spejlæg. Ingredienser friske æg smør og olie til stegning Sådan laver du spejlæg Sæt en pande over med en blanding af olie og smør. Hvis man holder af spejlæg med rigtig sprød kant og bund skal man stege dem på en jernpande og ikke en slip […]
Æggesalat
Her er opskriften på æggesalat, som er lækkert at spise på rugbrød eller franskbrød. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser 4 hårdkogte æg 1 syltet agurk 2 tsk dijonsennep 1 tsk karry 4-5 spsk mayonnaise 2 bakker karse salt og peber Sådan laver du en hjemmelavet æggesalat Pil æggene og hak dem halvgroft. Hak agurken […]
Røræg
Her er opskriften på røræg. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser 4 æg 4 spsk mælk/fløde salt og peber 1 spsk smør Sådan laver du røræg Pisk æg og mælk eller fløde og salt og peber sammen med en gaffel. Det skal ikke piskes til skum, blot slås sammen. Smelt smør på panden og hæld […]
Blødkogt æg – Sådan laver du det
Hvordan laver man et blødkogt æg? Det kan godt drille mange, men her er opskriften, så du kan få blødkogte æg til din morgenmad. Denne opskrift er til 4 personer. Ingredienser 4 æg Sådan laver du et blødkogt æg Bring vand med lidt salt i kog. Prik evt. æggene i den buttede ende og læg […]
- 1
- 2
- 3
- 4
- Næste side »
Debat