Pandekager er en meget populær spise og står højt på mange børns liste med yndlingsretter. Det er også en forholdsvis nem ret at lave og kan bruges i mange sammenhænge. Selvom det er nemt at lave pandekager, så er det dog noget der tager lidt tid. Så hav lige det in mente inden du går igang.
Pandekager bages bedst på stegepander med slip-let belægning, så brænder de ikke så nemt fast i panden og man kan også spare lidt på stegefedtet.
Pandekager eller crêpes som de også kaldes, kan spises for sig selv, med lidt tilbehør som sukker, sirup, syltetøj m.m. Men de kan også bruges sammen med forskelligt fyld. Du kan f.eks. bruge asparges, champignon, ansjoser, skinke, is og meget mere.
Hviletid
Når du bager pandekager, så er det vigtigt at dejen får ca. ½ times hviletid inden du begynder at bage. På denne måde kan melet nå at opsuge væsken rigtigt. Hvis dejen bliver for tyk efter den har hvilet, kan du tilsætte en smule mere væske. Dejen skal helst være så tynd, at den nemt fordeler sig på hele panden. Dog skal dejen til f.eks. amerikanske pandekager være en smule tykkere.
Opskrifter på pandekager
- Grundopskrift på dej til pandekager
- Normale tynde pandekager
- Luksus pandekager
- Amerikanske pandekager
- Pandekager med kokosmel
- Pandekager med citrus og vanilje
- Pandekager med aspargesfyld
- Pandekager med champignonfyld
- Fyldte pandekager med ansjoser
- Skinkefyldte pandekager
- Protein pandekager
Skriv et svar